Ardor AMA Recap: Какво научихме

 

    Ardor AMA, който бяхме домакини на 16 май в нашия Discord, имаше голям успех, позволявайки на нашата общност да се събере, за да зададе директни въпроси на персонала на Ardor, да намери нови крипто приятели и дори да спечели SPEND токени в процеса.
    Имаме удоволствието да си сътрудничим с проекти в крипто пространството. Имаме огромен списък от проекти, с които работим, и очакваме с нетърпение да направим още много AMA, така че следете.


Ето краткото описание на това как премина AMA!
Съдържание:
Какво е Ardor?
Какво е CryptoWallet.com?
Кой е бил там?
Общи въпроси
Въпроси за Twitter
Въпроси на живо
Мисли от CryptoWallet.com


Какво е Ardor?
    Ardor е платформа с отворен код, насочена към подобряване на мащабируемостта на блокчейн, което означава, че проектът помага да се направят блокчейн мрежите да работят по-гладко и с по-голям обем потребители. Най-важното е, че Ardor също така позволява на хората да внедрят блокчейн проект, използвайки Ardor, без да стартират своя собствена поръчкова блокчейн мрежа.
    Блокчейн мрежите обикновено не изтриват никаква информация и изискват много съхранение и енергия, за да работят, което прави скалируемостта основен проблем в индустрията. Ето къде идва Ardor!    
    Ardor помага за разрешаването на скалируемостта чрез въвеждане на блокчейн система родител-дете. Дъщерните вериги премахват натиска за обработка на транзакции от родителската верига, която по същество обработва обобщена информация от дъщерните вериги. Така че вместо една мрежа, има много по-малки мрежи, захранващи основната мрежа.

Какво е CryptoWallet.com?
    Ние сме необанка, която стартира пакет от финансови услуги, включително първата в света крипто карта, която поддържа директно харчене на над 800 криптовалути . Това е изключително фокусиран върху общността проект — ние се стремим да растем с нашата общност и имаме процъфтяващ Discord сървър, където поддръжниците на проекта излизат, получават актуализации и награди, задават въпроси и споделят мемета и друго забавно съдържание.

Кой е бил там?
    Нашата AMA беше наистина забавна! Присъстваха членове от екипa на Ardor и CryptoWallet.com, както и куп членове на общността, включително 137 потребители на живо в Discord.
Екип на Ardor: Франсиско Сариас, евангелист на Ardor Web3
Екипът на CryptoWallet.com: Полин Шангет

Общи въпроси
    Първо, моля, представете ни се. Как се включихте в крипто? Каква е твоята роля в Ardor?
    Започнах с крипто през 2016 г., когато управлявах компания за уеб хостинг и не знаех какво да правя със стария си хардуер. Мислех, че мога да го използвам за копаене на крипто, разбира се, грешах, но се пристрастих към крипто екосистемата.
    Тогава открих общността на NXT, която разработи първата криптовалута Proof of Stake. Започнах да си сътруднича с тях, докато не пуснаха своето ICO и основаха Jelurida, през 2018г. компанията пусна NXT 2.0 или Ardor, както е известно официално.
    Аз съм техният Web3 евангелист, който отговаря за обясняването на бизнеса и администрацията и как могат да използват технологията на Ardor в техния конкретен бизнес.

    Сега, моля, разкажете ни за вашия блокчейн проект „Ardor“. Какви бяха първоначалните мисли зад този проект?
    Идеята на проекта беше да се разработи мултиверига, базирана на технологията NXT. Има родителска верига, която използва токена Ardor за консенсус, а след това има дъщерни вериги със собствени токени, които служат за конкретни приложения. Следователно всеки може да стартира своя собствена блокчейн без да инвестира в разгръщането на собствена инфраструктура.
    Например една от дъщерните вериги е Ignis. IGNIS е името на първата Child-Chain в ARDOR, а също и нейната родна криптовалута (тикер $IGNIS). IGNIS позволява на всеки да стартира и създава свои токени и да ги продава в своя интегриран DEX (децентрализирана борса) без кодиране, само с помощта на интуитивен уеб портфейл.
    Нейното име идва от определението в речника „светлина, която понякога се появява през нощта“, а IGNIS е светлината, която прави интелигентните договори достъпни за хора, които не познават технологиите. Всеки може да се наслади на мощни предварително програмирани интелигентни договори на платформата само с помощта на компютърната мишка.
    Има някои участници в мрежата, които управляват възли, които обменят токените на всяка дъщерна верига за Ardor токени, те се наричат ​​пакети и се конкурират на открит пазар за прихващане на дъщерни верижни транзакции и промяна на техните такси за токени от Ardor.        Залагащите залагат само Ardor и получават само жетони Ardor за своята работа.
    Няма създадени нови токени Ardor, залагащите получават само таксите за токени Ardor за блока, който копаят. Всеки токен за дъщерна верига може да има свои собствени икономически стимули за токени. Например можете да заложите $IGNIS и да получите airdrops от нови дъщерни вериги, създадени на платформата. Освен това платформата включва DEX за обмен на различните дъщерни токени между тях. Можем да кажем, че изобретихме DeFi през 2018 г.!

    Можете ли да обясните каква е функцията и стойността на токена $ARDR? Как се използва във вашата екосистема?
    Публичният токен ARDR е полезен токен, използван за защита на PoS алгоритъма, използван от платформата Ardor. Когато получите ARDR токени, вие получавате две неща наведнъж: Възможността за стартиране на възел и коване (или копаене) на нови блокове, като по този начин печелите такси за транзакции.
    Полезността на плащането на такси за издаване на транзакции. И така, става въпрос за обикновената символична икономика. Колкото повече компании имаме, толкова повече търсене ще имаме за ARDR токена. Колкото повече транзакции имаме, толкова по-големи са шансовете ни да получим блокове с много изгодни такси при фалшифициране.
    Ако заложите Ardor в възел за коване (копаене), вие печелите таксите за блоковете, които копаете, плюс специална награда, която спонсорираме за 6 месеца, за да ви помогнем да покриете разходите за хостинг на сървъра, докато транзакциите се увеличат.

    Сътрудничеството и партньорствата са един от крайъгълните камъни за по-широкото разпространение на блокчейн. Можете ли да споделите някои от партньорствата, които сте създали с други интегратори или корпорации наскоро?
    Сега работим с доставчика на добавена реалност, за да включим Ardor като техен бекенд на блокчейн в приложение за поддръжка на порт, наречено PantalAR .
    Току-що приключихме проект, финансиран от ЕС за испанския пощенски оператор Correos, който започнахме преди две години в партньорство с Accenture.
    Опитваме се да се фокусираме върху реални случаи на употреба и по-малко върху крипто спекулативни проекти. Публичните блокчейни са почти игнорирани в корпоративния свят, който досега се е възползвал от частните блокчейни.
    Вярваме, че Ardor има голям потенциал за развитие в тази област. В игралната индустрия, ние разработваме в сътрудничество с някои израелски експерти, онлайн версия на играта с карти с договорен мост . Ние вярваме, че Contract Bridge може да бъде толкова въздействащ, колкото покера и шаха в онлайн игрите.

    Можете ли да ни кажете текущата пътна карта на Ardor? Докъде е разработен Ardor към този момент? и какво ще реализирате в бъдеще?
    Завършваме Ardor 3.0, който включва няколко предимства за мащабируемост, но няма да го пуснем, докато мрежата не получи повече напрежение на транзакциите, това ни позволява да експериментираме нови оптимизации и функции, всеки може да се наслади на Ardor 3.0 в нашата тестова мрежа.

Въпроси от Twitter

    Каква стратегия ще приложите, за да привлечете некриптовалути във вашата екосистема? Как поддържате баланс между разработването на технологията и подобряването на стойността на вашия токен?
    Опитваме се да улесним нещата за некриптовалутите, например, таксите за транзакции могат да бъдат субсидирани за крайните потребители, така че те не трябва сами да боравят с токени или портфейли. Имаме няколко отзива от нашия проект за игра Bridge по тази тема.
    По отношение на втория ви въпрос, в дългосрочен план, ако нямате технологията, няма да имате клиенти и тогава вашият блокчейн и токени ще бъдат безполезни. Ето защо ние се фокусираме върху технологиите, а не само върху рекламата и пазарните колебания.
    Ние не изгаряме парите си от ICO, като просто изпомпваме жетоните, по-скоро се опитваме да запазим ресурсите си и да ги инвестираме в разработването на технологията и въвеждането на нови случаи на употреба.

    Взехте ли предвид отзивите/заявките на общността по време на създаването на вашия продукт, за да разширите свежите идеи за вашия проект?
    Честно казано, ние не обръщаме много внимание на коментарите на общността, защото те са предубедени към увеличението на цената на токена, а не към дългосрочното функциониране на компанията. Ние обръщаме повече внимание на реални клиенти, които използват нашите технологии за приложения, като тези, които коментирах преди, докато разработваме тези случаи на употреба, откриваме истинските нужди.
    Например, работейки с DAO зад MythicalBeings.io , откриваме, че е било необходимо да разработим мост между нашата екосистема на токени и Polygon, така че техните карти да могат да се търгуват на по-ликвиден пазар като OpenSea, като по този начин им помогнахме да се развият този мост между блокчейните.

    Как новите случаи на използване на Ardor, които са на хоризонта, ще доведат до по-лесна наличност на Ardor?
    Наличността е труден аспект. Получаваме голям натиск от борсите, когато листваме нашите токени. Борсите не се интересуват от истинската визия или технология, те просто се интересуват от таксите си за търговия с токените, така че са по-склонни да изброят и популяризират мем монети като PEPE, отколкото токен, който се използва за проследяване на доставката на пакети в 50 милионна държава.
    Цялата панорама на обмена трябва да се професионализира повече и вероятно единственият път към това ще бъде силно регулиране. В момента борсите са като казина. Когато се случват драми като FTX и Gemini, хората скандализират, хайде!

    Кои са първите 3 характеристики на това защо инвеститорите трябва да инвестират във вашия проект Ardor?
    Той е много лесен за използване, всеки може да изтегли нашия портфейл и ще може да стартира интелигентни договори, без да има представа за програмиране.
    За компаниите е много лесно да се интегрират в техните приложения, тъй като повечето често срещани интелигентни договори вече са вградени в ядрото на блокчейн и достъпни чрез API .         Таксите за транзакции са много евтини, така че е идеален за индустриални приложения и игри.

    Вие сте глобален или местен проект? В момента върху кой пазар сте фокусирани или той е фокусиран върху изграждането и растежа, за да спечелите клиенти, потребители и партньори?
    Имаме остатъчна активност в Северна Америка поради непрекъснатата агресивна политика на регулаторите и все още не сме проучили сериозно Латинска Америка, въпреки че знаем, че там се случват страхотни неща в крипто, може би следващата година.

Въпроси на живо от 137 потребители на Discord

    Можете ли да предоставите информация за критериите или изискванията за лица или организации да станат официални хостове на възли в мрежата Ardor?
    Няма, просто изтеглете софтуера, купете ARDOR и започнете да залагате.
    
    Тъй като блокчейн технологията продължава да се развива бързо, как Ardor планира да остане пред кривата и да се адаптира към нововъзникващите тенденции и напредък?
    Работим в пространството от 2013 г., Ardor 3.0 има невероятни иновации, за които други проекти не могат да мечтаят.
    
    Оперативната съвместимост между различните блокчейн мрежи е гореща тема в индустрията. Как Ardor подхожда към оперативната съвместимост и какви стъпки са предприети за установяване на безпроблемна интеграция с външни платформи или мрежи?
    Разработихме моста EVM и можем да разработим други мостове, за да има смисъл за конкретен случай на употреба.

    Ще имате ли регионални канали за различни езикови общности?
    Да, в нашия Slack има различни канали за различни езици, също така има канал на Discord, въпреки че не е модериран от нас.

    Имате ли някакви планове да привлечете некрипто инвеститори да се присъединят към вашия проект? Защото успехът на един проект привлича повече инвеститори, които все още не са навлезли в крипто света.
    Получаваме оферти за инвестиции от некрипто участници, но доколкото можем да управляваме със собствените си ресурси, няма да отворим вратата за външни инвестиции, които могат да променят нашата пътна карта.

    Един от основните проблеми с интелигентните договори днес е, че има много висок риск от грешки, които позволяват на хакерите да откраднат средствата и да понесат значителни загуби за проекта и неговите потребители. Можете ли да ни кажете за решенията, които предлагате, за да предотвратим това?
    Нашите интелигентни договори не се изпълняват в консенсус, така че те са без състояние. Ако бъдат хакнати, се засягат само възлите, които действително ги изпълняват, и не могат да се променят баланси, можете да научите повече за това тук .

    Притежателите на токени имат ли право да участват в управлението на проекта? Какви решения могат да гласуват относно проекта на общността?
    Ardor е знак за залагане, а не знак за управление. Така че той служи само за да допринесе за сигурността на мрежата, а не за ръководството на компанията Jelurida.

    Това е интересен проект, тъй като в днешно време почти не виждаме използване на „детска верига“ в екосистемата. Спомням си само няколко проекта, които са фокусирани в тази област. И така, с уникални токени икономически стимули, токените на тези дъщерни вериги се ангажират помежду си, за да създадат „старши вериги“, да кажем?
    Ние начисляваме такса за стартиране на дъщерна верига, тъй като в момента това включва разклоняване на целия код. Това е бариера за влизане за някои участници, които могат лесно да клонират кода на други проекти с отворен код, но първоначалните спестявания след това се губят в сложността на разгръщането на мрежовата инфраструктура.

Мисли от CryptoWallet.com

    Ardor AMA имаше голям успех, със стотици хора, които се събраха, за да научат повече за пространството и да взаимодействат помежду си!
    Наистина обичаме да правим тези AMA и да работим с други крипто проекти. Ние сме домакин на редовни AMA от големи проекти в индустрията.
    Можете да спечелите 1000 токена SPEND за задаване на един въпрос в тези AMA. SPEND е нашият роден крипто токен и е един от над 800 криптовалути, които ще можете да харчите директно от крипто картата, която пускаме през Q3 на тази година!
    За да бъдете сред първите хора, получили крипто карта с ниска такса с повече валути от всяка друга, присъединете се към нашия изключителен бял списък тук.

Ще се видим на следващия AMA!

Ако желаете може да посетите оригиналната статия тук!

Comments

Popular posts from this blog

ArdorBG Forging Pool

Crypto market dilution

Monthly report for March 2024