SENATOR използва Ardor за градско планиране

    Платформата за интелигентен мрежов оператор, позволяваща споделена, интегрирана и по-устойчива градска товарна логистика ( SENATOR ), използва Ardor блокова верига, за политики за градско планиране за проектиране на устойчиви операции на последната миля, показват последните доклади от 20 юли.

SENATOR и политики за градско планиране
    SENATOR се финансира от Европейската комисия и използва блокчейн технологията в политиките за градско планиране. Основната му цел е да проектира децентрализирани и прозрачни операции на последната миля, като се фокусира върху устойчивостта и сигурността. Координиран от Correos, международен консорциум управлява делата на проекта SENATOR, платформата има за цел да създаде интелигентен мрежов оператор, интегриран с усъвършенствана логистична система за градски превоз на товари, с основен фокус върху оптимизирането на услугите за доставка на товари в градските райони. Чрез намаляване на разстоянието и броя на маршрутите за доставка на товари в градовете, SENATOR има за цел да подобри събирането на информация в реално време, планирането и прогнозите за критични участъци от своята работа.
    SENATOR планира да включи решение за цифрова идентичност, известно като SENATOR ID, обслужващо индивидуални потребители и субекти, включително обекти и превозни средства от интернет на нещата (IoT). Този подход позволява на SENATOR да се справи с различни настоящи и бъдещи случаи на употреба и предизвикателства, подобрявайки своята адаптивност и полезност.
    Реалното приложение на проекта е планирано за тестване в два града, Сарагоса в Испания и Дъблин в Ирландия. Тези градове имат Urban Living Labs, предлагащи подходящи среди за тестване за подхода на SENATOR.
    Потребителите ще имат достъп до платформата SENATOR и нейните услуги чрез удобно за потребителя приложение, докато платформи и разработчици на трети страни могат да използват решенията на проекта чрез естествен API, насърчавайки по-голямо приемане и интеграция.

SENATOR си сътрудничи с Jelurida, която е разработила блокчейна Ardor
    Сътрудничеството на SENATOR и Jelurida, компанията за разработка на блокчейн, отговорна за разработването на Ardor, позволява неговите иновативни функционалности.
    Ardor е многоверижна блокчейн платформа, включваща архитектура родител-дете. Като родителска верига, Ardor осигурява необходимата сигурност и функционалност за достъп на оперативно съвместимата дъщерна верига, предлагайки гъвкавостта, необходима за приложения в реалния свят.
    Технологичният стек на Ardor също улеснява свързването към други блокчейни, подобрявайки оперативната съвместимост и го прави подходящ избор за захранване на децентрализираните операции на SENATOR.
    Освен това блокчейнът на Ardor позволява проследимостта на транзакциите, позволявайки проследяването на важни операции като обмен на товари между различни логистични оператори и променливи на студената верига.
    По време на фазата на доказване на концепцията на SENATOR, един SENATOR Ardor Node ще получи достъп до публичната блокчейн Ardor и неговата централна база данни. Този подход осигурява мащабируемост и висока пропускателна способност, гарантирайки постоянни оптимални операции.

Comments

Popular posts from this blog

ArdorBG Forging Pool

Crypto market dilution

Monthly report for March 2024